Çalışma Saatleri: 09:00-18:00

İletişim Bilgileri

Alikahya Mh. Akyazı Sk. No: 1 İzmit/Kocaeli

EKİBİMİZ

Neşe Soysal

Meslek: Klinik Psikolog
Deneyim: 10+ yıl
Uzmanlık Alanı: Ergen Psikolojisi
Çocuk Psikolojisi
Telefon: 0 534 589 9887
E-posta: bilgi@ravitapsikoloji.com.tr
Adres: Alikahya Mh. Akyazı Sk. No: 1
İzmit/Kocaeli

Biyografi

2011 yılında, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun olmuştur. Öğrenimi süresince İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, İzzet Baysal Üniversitesi ve Araştırma Hastanesinde stajlarını tamamlamıştır. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Klinik Psikoloji Programında yüksek lisansını tamamlamıştır. Yüksek lisansını, Dr. Gaye Zeynep ÇENESİZ önderliğinde “The Mediator Role of Emotion Regulation Difficulties in the Relationship Between Parental Acceptance-Rejection and Test Anxiety (Algılanan Ebeveyn Kabul-Reddinin Sınav Kaygısı ile İlişkisinde Duygu Düzenleme Güçlüklerinin Aracı Rolü)” başlıklı çalışma ile tamamlamıştır.

2011-2019 yılları arasında Özel İlgi Çocuk Tıp Merkezi’nde çeşitli problemlerle başvuran çocuk ve ergen yaş grubu ile çalışmıştır. Aileler ile çocuk odaklı danışmanlık görüşmeleri gerçekleştirmiştir.

Aynı zamanda 2015-2021 yıllarında ise Gümüş Güneş Danışmanlık Merkezi’nde çalışmaya devam etmiştir. 2020 yılında yaklaşık altı ay Gebze Medicalpark Hastanesinde de Klinik Psikolog olarak görev yapmıştır. Yüz yüze seanslarının yanı sıra online olarakta seans gerçekleştirmektedir.

Klinik Psikolog Birgül Emiroğlu Bakay'dan Oyun Terapisi Eğitimini (Oyun Terapileri Derneği); Byron Norton ve Nilüfer Devecigil'den Deneyimsel Oyun Terapisi 1. ve 2. düzey eğitimini (Psikoloji İstanbul) almıştır. Bu alanda bireysel ve grup süpervizyonlarına devam etmektedir.

Özgül Öğrenme Güçlüğü Klinik Gözlem Eğitimi, Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WISC-IV), Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği (WISC-R), Metropolitan Okul Olgunluğu Ölçeği ve Denver II Gelişim Tarama Testi Sertifikaları Mevcuttur.

Mesleki hayatı boyunca çocuk, ergen ve aile görüşmeleri yanı sıra birçok okul ve kurumlara yönelik eğitici seminerler ve atölyeler düzenlemektedir.

Bildiri ve Yayın Listesi

Durğun, N. (2015). Karmaşık TSSB’de vaka formülasyonu: kuramla uygulamanın bütünleştirilmesi. Şenol-Durak ve diğerleri (Eds.), Bilişsel Davranışçı Terapide Vaka Formülasyonu: Zorlayıcı ve Karmaşık Vakaların Tedavisinde içinde (142-166). Ankara: Nobel Yayın.
Durğun, N. (2015). Tıbbi olarak açıklanamayan belirtiler. Şenol-Durak ve diğerleri (Eds.), Bilişsel Davranışçı Terapide Vaka Formülasyonu: Zorlayıcı ve Karmaşık Vakaların Tedavisinde içinde (263-292). Ankara: Nobel Yayın.
Durğun, N. (2015). Kendine zarar verme. Şenol-Durak ve diğerleri (Eds.), Bilişsel Davranışçı Terapide Vaka Formülasyonu: Zorlayıcı ve Karmaşık Vakaların Tedavisinde içinde (312-329). Ankara: Nobel Yayın.
Durğun, N. (2015). Bilişsel terapi süpervizyonunu kavramsallaştırma ve formüle etme. Şenol- Durak ve diğerleri (Eds.). Bilişsel Davranışçı Terapide Vaka Formülasyonu: Zorlayıcı ve Karmaşık Vakaların Tedavisinde içinde (s. 349 371). Ankara: Nobel Yayın
Durğun, N. (2015). Travma Sonrası Stres Bozukluğu Olgusunda Bilişsel Davranışçı Terapi Işığında Vaka Formülasyonu: Bir Film Analizi. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu-VII. Ankara (Poster Sunum).