Çalışma Saatleri: 09:00-18:00

İletişim Bilgileri

Alikahya Mh. Akyazı Sk. No: 1 İzmit/Kocaeli

HAKKIMIZDA

Ravita

Nerede başlıyor bu eşsiz hikâye, nereye gidiyor ya da neye dönüşüyor… Hangi zorlukları görüyor, hangi omuzlarda, kollarda dinleniyor; hangi acılardan geçiyor ya da hangi rüzgârla dağılıyor bu hikâye… Hangi rüzgâr nereye savuruyor hangi yola sokuyor bu hikâyeyi… Hangi hikâye ile birleşiyor, dans ediyor ya da dert ediniyor…
Ravita; çeşitli hikâyeleri anlamaya çalışmak için uğraşan, emek veren kadınların ortak çabası sonucunda var olmuştur. Potansiyelin, becerilerin, fark etmenin kuvveti ile sevgi, şefkat, emek ve niyet çatısı altında insan olmanın özüne bakmaya çalışmak için kurulmuştur.
Bu yapı; Ravita’nın sarı taç yapraklarının uçuşan tohumlara dönüşmesini izlemek ve onlara eşlik edebilmekten ilham almıştır. Canlılık, aydınlanma, dönüşüm, yolculuk ve kendine şifa olma halini resmetmek istenmiştir.

Ekibimiz ile Tanışın

Neşe Soysal

Klinik Psikolog

HAKKINDA

Gizem Sezgiç

Klinik Psikolog

HAKKINDA

Bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Psikoloji Nedir? Klinik Psikoloji Nedir?

Psikolog Ne Yapar ya da Ne Yapmaz?

Psikoloji, insan ve hayvan davranışlarını inceleyen bir bilim dalıdır. Bu bilim dalının uğraşı; zihnin işleyişi, davranışların doğası, duyguların dünyasıdır.
Psikoloji bilimi kendi içinde alt alanlara ayrılır. Bunlar:
Bilişsel psikoloji, deneysel psikoloji, gelişim psikolojisi, kişilik psikolojisi, psikometri ve sosyal psikoloji, psikolojinin kuramsal temel alt alanları arasında sıralanabilir. Öte yandan psikolojinin uygulama alt alanları ise başlıca adli psikoloji, çevresel psikoloji, danışmanlık (rehberlik) psikolojisi, din psikolojisi, eğitim/okul psikolojisi, endüstri ve örgüt (iş ve çalışma) psikolojisi, fizyolojik psikoloji, klinik psikoloji, nöropsikoloji, psikofarmakoloji, sağlık psikolojisi, spor ve egzersiz psikolojisi ile trafik psikolojisidir.

Psikolog Kime Denir?

Kısaca bahsedildiği gibi psikoloji; duygu, düşünce ve davranış ve inceleyen bilim dalıdır. Bu kavramları inceleyen, araştıran bilim insanına ise Psikolog denmektedir.
Psikologlar; bir bireyin veya bir grubun davranışlarını, düşünme biçimlerini inceler. Bu inceleme sonucunda öğrendiği bilgi, beceri ve tecrübeleri anlamaya çalışarak, nedenlerini arar ve çözüme kavuşturmaya çalışır.
Üniversitelerin psikoloji lisans programlarından mezun olan kişiler, psikolog ünvanı kullanırlar.

Klinik Psikoloji Nedir?

Klinik Psikoloji, Psikoloji biliminin uzmanlık alanıdır.
Psikologlar, dört yıllık lisans derecesi ile mezun olur. Klinik psikologlar ise bu dört yılın sonunda Klinik Psikoloji yüksek lisans derecelerini tamamlayarak bu alanda uzmanlığını almak zorundadır. Yüksek lisans süresi ise ortalama iki yıl olarak bilinir.

Klinik Psikolog Ne İş Yapar?

Yürürlükteki sağlık mevzuatına göre klinik psikologlar
1. Uluslararası Hastalık Sınıflandırma (ICD-10) listesinde F00 ile F99 kodları arasında yer alan hastalıklarda ilgili uzman tabibin teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak, hastalara eğitimini aldığı terapi ve psikolojik destek hizmetlerini verir.
2. Gözlem ve görüşme teknikleri kullanır; eğitimini almış olmak kaydı ile zekâ, kişilik, gelişim, nöropsikolojik testler, ilgi, tutum ve uyum envanterleri gibi araçları uygular ve yorumlar.
3. Kullandığı ölçme, değerlendirme yöntemlerinin psikometrik özelliklerine, verdiği psikolojik hizmetlerin ya da eğitim programlarının etkinliğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar/araştırmalar yapar.
4. Eğitimini almış olduğu alanlarda hastalara, hasta yakınlarına, ekipteki tüm elemanlara insan ve davranışları hakkında kuramsal ve uygulamalı eğitimler verir. 5. Toplum ruh sağlığını korumaya yönelik faaliyetlere katılır, katkı sağlar.
6. Psikolojik değerlendirme ile hastalık olarak tanımlanmayan ve ayrıca sıralanmış durumlarda eğitimini aldığı psikoterapi uygulamalarını yapar. (bkz. Klinik psikologların bağımsız olarak psikoterapi uygulayabileceği alanlar nelerdir?)
7. Gerekli durumlarda bireyler ya da aileleri için krize müdahale, travma ve afetlerde bireysel/grup psikolojik yardım ya da eğitimini aldığı psikoterapi uygulamalarını yapar ve/veya yapılmasını önerir.